Sýrová roláda s domácí bagetkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lenka Říhová

Sýrová roláda s domácí bagetkou
Sýrová roláda s domácí bagetkou

reklama

Suroviny

Sýrová roláda:
500 gsýru eidam
2kyselé okurky
2vejce, uvařená natvrdo
1/2másla
1polévková lžíce hořčice
100 gšunky
sůl
pepř
Domácí bagetka:
500 ghladké mouky
droždí, sůl a vlažná voda

Postup

  1. Žloutky rozetřeme s hořčicí a máslem. Přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, šunku a bílky, zamícháme, dle osolíme a opepříme. Roztavíme sýr, rozválíme a plníme směsí, poté zavineme a dáme vychladnout do lednice.
  2. Domácí bagetka: Do hladké mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme vlažnou vodu a špetku soli, zamícháme a necháme vykynout. Poté z těsta tvarujeme malé bulky, které ještě necháme chvíli vykynout. Poté dáme do trouby, pomažeme studenou vodou a pečeme dozlatova na 180 °C 25 až 30 minut.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!