Tacos a Burrito

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kyle Bairnsfather

Tacos a Burrito
Tacos a Burrito

Suroviny

500 gmleté hovězí maso
taco koření
taco mušle
burrito placky
tvrdý sýr
olivy
cherry rajčaty, nakrájená na malé kostky
zakysaná smetana
mexická salsa
ledový salát
Nacho sýr
čedar
tavený sýr
75 mlsmetany (31-33%)
papričky jalapeno
Mexické červené fazole
1jarní cibule
2 lžičkykoření fajita
2tavené sýry
80 mlsalsy
50 mlsmetany

reklama

Postup

  1. Mleté hovězí maso osmažíme a odstraníme tuk. Namícháme si taco koření s vodou podle návodu, nalijeme na vodu a dusíme pět minut.
  2. Taco mušle pečeme čtyři minuty v troubě zapnuté na 125°C. Všechny ingredience dáme na stůl a každý host si tvoří vlastní taco čí burrito podle toho, co má rád.
  3. Nacho sýr: Vložíme všechno do hrnce a na nízkém plamení pomalu mícháme, aby se spodek nepřipálil. Až hmota získá tekutou konzistenci, přidáme smetanu.
  4. Mexické červené fazole: V pánvi na středním plamení rozpustíme dvě polévkové lžíce sádla, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a až cibule zezlátne, přidáme dvě scezené plechovky červených fazolí.
  5. Burrito: Do placek dáme ledový salát, další zeleninu, pak fazole, maso, nacho sýr a salsu, zabalíme a jíme rukami nebo příborem.
  6. Taco: Nejprve dáme ledový salát, pak olivy, salsu, fazole, maso, nacho sýr, zakysanou smetanu a nahoru ještě nachos chips.

reklama