Tagliatelle s boloňským ragú

Rychlé těstoviny s jemnou omáčkou jako variace na italskou kuchyni.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petra Vančurová

Tagliatelle s boloňským ragú
Tagliatelle s boloňským ragú

Suroviny

Domácí těstoviny
300 ghladké mouky
3vejce
Ragú
400 ghovězího mletého masa
2malé plechovky rajčat
2cibule
150 gčerveného vína
2menší mrkve
kousekceleru
3 stroužkyčesneku
italské bylinky tagliatelle
2 lžičkyhněděho cukru
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. U těstovin se na každých 100 g mouky doporučuje jedno vejce (vejce by měly mít pokojovou teplotu). Těsto se zpracovává několik minut (ideálně 10–15 minut) do koule. Těsto bychom měli v průběhu natahovat do stran a také se nebát s ním několikrát praštit do desky, aby získalo svou typickou elastičnost. Následně se nechá 30 minut odpočinout zabalené do mokré utěrky nebo potravinářské fólie. Hotové a odpočaté těsto po částech proženeme strojkem na požadovanou délku a tloušťku. Vaříme několik minut v osolené vodě.
  2. Na omáčku nejdříve osmažíme cibuli dozlatova a pak přidáme nasekaný česnek. Krátce restujeme, přidáme zeleninu nakrájenou na malé nudličky a vložíme namleté maso. Osolíme, opepříme a vše osmažíme. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme plechovky rajčat, víno, cukr a asi hrnek vody, nebo vývaru. Zapneme na mírný stupeň a pomalu vaříme 4 hodiny. Pak jen popřípadě dochutíme a přidáme bylinky.
Reklama
Reklama