Tapiokový pudink s ovocem

Tapioka – hlízy z kořene manioku - je zdravá náhražka mouky, která se musí namočit předem do vody. Je výživná a připravuje se jako pudink.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Sára Řezníčková

Tapiokový pudink s ovocem
Tapiokový pudink s ovocem

Suroviny

300 gtapiokových perel
300 mlvody
300 mlkokosového mléka
cukr (med, javorový sirup atd.)
opražené kokosové lupínky
ovoce dle chuti
čokoláda
Reklama

Postup

Tapiokové perly namočíme den předem do vody. Druhý den k nim přidáme kokosové mléko a vše dáme v kastrůlku vařit na mírný až střední plamen. Přidáme cukr, med nebo sirup dle vlastní chuti. A celou směs pomalu vaříme do zhoustnutí. Pudink rozdělíme do skleniček a navrchu necháme místo na ovoce. Nebo můžeme dát nějaké ovoce i na dno skleničky – např. višně.

Reklama
Reklama