Tatarák z rajčat, focaccia

I Jiří, přestože maso jí, se pokusí o bezmasý tatarák, tentokrát bude ze sušených rajčat. A k tomu upeče povedenou focacciu.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Chalupa

Tatarák z rajčat, focaccia
Tatarák z rajčat, focaccia

reklama

Suroviny

Tatarák z rajčat
150 gsušených rajčat i s olejem
1avokádo
3kapie
1 lžičkadijonské hořčice
3lžičky černé sójové omáčky
2stroužky česneku
2lžičky worcesteru
1lžíce kečupu
sůl
pepř
Focaccia
680 ghladké mouky
21 gdroždí
1 lžícemedu
225 mlmléka
200 mlteplé vody
25 mlolivového oleje
25 gsušených rajčat
česnek
tymián
rozmarýn
1 lžičkasoli

Postup

Tatarák z rajčat: Všechny ingredience dáme do mixéru, řádně rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice vychladit a servírujeme pomocí formičky.

Focaccia: Zaděláme kynuté těsto, do kterého nakonec přidáme bylinky, česnek a sušená rajčata. Plech vymažeme olivovým olejem (můžeme použít i ten z rajčat), přendáme těsto na plech a pomaštěnýma rukama ho roztáhneme po celé ploše plechu. Olejem nešetříme! Troubu nastavíme na maximálně 50°C a dáme dovnitř kynout na 20 až 30 minut. Po nakynutí na dvojnásobek objemu těsto vyndáme a teplotu zvýšíme na 230°C. Do těsta naděláme důlky po celé ploše plechu a po nahřátí trouby dáme péct na 15 – 20 minut. Když je focaccia upečená, necháme pečivo chvíli zchladnout, vyklopíme a můžeme podávat.

reklama