Tátova kuřecí polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Ludmila Kuzmová

Tátova kuřecí polévka
Tátova kuřecí polévka

reklama

Suroviny

1celé kuře
1mrkev
1celer
1cibule
kukuřice a hrášek (mražené)
3stroužky česneku
2vejce
hladká nebo polohrubá mouka
sůl

Postup

  1. Kuře vaříme alespoň tři hodiny na mírném ohni, přiklopené. Pak přidáme v celku mrkev, celer, cibuli a česnek a vaříme další půl hodiny. Vyjmeme kuře i mrkev a celer. Kuře obereme a maso vrátíme do vývaru, osolíme. Je-li zelenina již rozvařená, už nekrájíme, nakrájíme čerstvou a vložíme do vývaru, přidáme mraženou kukuřici a hrášek, znovu přivedeme do varu a na mírném ohni necháme dále vařit.
  2. Drobení: Připravíme si mouku do misky, vytvoříme uprostřed důlek a tam vlijeme rozmíchaná 2 vejce, zasypeme moukou a prstem promícháváme, dokud se neudělají větší hrudky. Prosejeme skrze větší síto a vsypáváme rovnou do polévky. Když drobení vyplave, je polévka připravena k servírování.

reklama