Tátova směs po čínsku

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Radim Řičica

Tátova směs po čínsku
Tátova směs po čínsku

Suroviny

1 kgkuřecích prsou
1menší celer
5paprik ( mix červená + žlutá)
1menší jablko
koření adžika
kari koření
olej
rýže
sůl
pepř

reklama

Postup

Kuřecí maso si naložíme do oleje, přidáme kari, sůl, trošku pepře a necháme dvě hodiny uležet. Na menší kostičky si nakrájíme celer. Půlka přijde pod zeleninu a půlka pod maso. Papriky si nakrájíme na kostičky. V jedné pánvi začneme na oleji smažit první půlku celeru, jakmile je celer osmažený, přidáme na kostičky nakrájené papriky a restujeme doměkka. Do zeleninové směsi přidáme adžiku a sůl. Na závěr přidáme na kostičky nakrájené jablko a lehce osmahneme i jablko. V druhé pánvi osmahneme na oleji druhou část celeru na kostičky, poté přidáme naložené maso a smažíme do měkka. Na závěr smícháme zeleninu s masem a servírujeme s rýží.

reklama