Tažená vepřová krkovice se šťouchaným bramborem a marinovanou mrkví

A z italské kuchyně je i tento recept na „pomalý“ hlavní chod, kde si díky mrkvičkám své našla i vegetariánka Nikoleta.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Adrian Altman

Tažená vepřová krkovice se šťouchaným bramborem a marinovanou mrkví
Tažená vepřová krkovice se šťouchaným bramborem a marinovanou mrkví

Suroviny

1 kgvepřové krkovice
1/2hrnečku omáčky z pálivých papriček
2lžíce medu
2lžíce sójové omáčky
2lžíce semínek fenyklu
1lžíce strouhaného zázvoru
10menších mrkví
600 gbrambor
1lžíce másla
150 mlsmetany
sůl
pepř
Reklama

Postup

  1. Maso osolte, pocukrujte, potřete zázvorem a fenyklem a nechte přes noc marinovat. Poté pečte na 130°C po dobu pěti hodin.
  2. Oloupejte mrkev a dejte do pánve s hrnečkem vody, sójovou omáčkou, medem a omáčkou. Vařte 10 minut pod pokličkou. Odkryjte a vařte, dokud není mrkev měkká. Odstraňte z plotny a ponechte mrkve v glazé marinovat. Těsně před servírováním přihřejte.
  3. Brambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka a slijte. Zalijte smetanou, osolte a opepřete a zlehka zpracujte šťouchadlem.
Reklama
Reklama