Telecí líčka na víně

S hlavním chodem už mladá kuchařka zamířila do evropských vod.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kristýna Kolářová

Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně

Suroviny

1,2 kgtelecích líček
1/2celeru
2petržele
4mrkve
2cibule
česnek
petržel hladkolistá
pepř
nové koření
bobkový list
červené víno
vývar zeleninový/hovězí
omáčka demi glace
brambory
máslo
mléko
sůl

reklama

Postup

  1. Líčka umyjeme a očistíme, osolíme, opepříme a poté je osmažíme z obou stran, aby se zatáhla. Maso vytáhneme, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, pak cibuli a česnek. Když máme opraženou zeleninu, líčka vrátíme, zalijeme vínem a necháváme dusit. Když se víno odpaří, na třetinu přidáme vývar a dusíme další dvě hodiny. Podáváme s bramborovou kaší ozdobené zelenou petrželí.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a vyšleháme spolu s máslem a mlékem dohladka.

reklama