Telecí maso Casablanca, rýže a vepřový špíz v arašídové omáčce, rýže

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Isabela Santusová

Telecí maso Casablanca, rýže a vepřový špíz v arašídové omáčce, rýže
Telecí maso Casablanca, rýže a vepřový špíz v arašídové omáčce, rýže

Suroviny

Telecí Casablanca
1 kgtelecího masa
bobkový list
500 gcibule
kmín
pepř mletý
sůl
Omáčka
150 grozinek
250 gšvestek
5 lžicmedu
Vepřový špíz v arašídové omáčce
1 kgvepřové krkovice
olej na smažení
chilli
česnek
arašídy nesolené (opláchnuté od soli)
kečup
pórek
sůl, pepř
Rýže
1/2 kgrýže
3žloutky
200 gmásla

reklama

Postup

  1. Telecí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka. Vše ostatní dáme do hrnce s masem a cibulí, podlijeme vodou a pomalu přiklopené dusíme za podlévání dvě hodiny. Ingredience na omáčku se rozvaří a rozmixují.
  2. Vepřové maso nakrájíme na kostky, napíchneme na špízy a pečeme v troubě - nekořeníme. Na pánvi osmažíme na oleji chilli, česnek, sůl, po třech minutách se přidá pasta z rozmixovaných arašídů s vodou a kečup. Vše povaříme maximálně deset minut na pánvi. Na maso dáme omáčku, posypeme nakrájeným pórkem a obě masa podáváme s rýží.
  3. Příloha. Rýži uvaříme klasickým způsobem v poměru tři ku jedné. Když je hotová, do horké rýže přidáme máslo a žloutky a zamícháme.

reklama