Telecí medailonky se šťouchanými bramborami

Zato hlavní chod se Romanovi povedl, maso se sypalo jako dortík.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Roman Breda

Telecí medailonky se šťouchanými bramborami
Telecí medailonky se šťouchanými bramborami

Suroviny

1 kgtelecí medailonky
červená cibule
uzená mořská sůl
olivový olej
bylinkové máslo
sůl
pepř
Bylinkové máslo
1 kgmásla
italské bylinky
sušená petrželová nať
sůl
Reklama

Postup

  1. Bylinkové máslo: Máslo necháme v pokojové teplotě změknout, přidáme sůl, bylinky a prošleháme. Dáme vychladit. 
  2. Telecí medailonky potřeme olivovým olejem, osolíme mořskou uzenou solí, opepříme a orestujeme na suché pánvi z obou stran do zlatova. Orestované medailonky vyskládáme na pekáč, posypeme červenou cibulkou, přidáme bylinkové máslo a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C na 15-20 minut.
  3. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme, podlijeme vodou, osolíme a dáme uvařit doměkka. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku a pažitku, dosolíme.
Reklama
Reklama