Telecí steak se žampionovým vinným přelivem, vařený brambor

I když to nebylo vůči hostitelce slušné, název hlavního chodu vyvolal výbuch smíchu. Pod steakem si někteří soupeři totiž představují něco jiného, určitě více masa a méně brambor.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Lenka Fojtíková

Telecí steak se žampionovým vinným přelivem, vařený brambor
Telecí steak se žampionovým vinným přelivem, vařený brambor

reklama

Suroviny

telecí medailonky
žampiony
smetana
červené víno
sůl
brambory

Postup

  1. Omyté plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme dle libosti a opečeme z obou stran, poté trochu podlijeme a chvíli podusíme. Maso přendáme do trouby a pečeme 45 minut na 190°C.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájené žampiony a zpěníme je. Houby zalijeme smetanou a zahustíme moukou, pokud je třeba. Podle potřeby a chuti žampionový přeliv osolíme a opepříme.
  3. Telecí steak podáváme s žampionovým přelivem a vařeným bramborem.

reklama