Telecí steak se žampionovým vinným přelivem, vařený brambor
I když to nebylo vůči hostitelce slušné, název hlavního chodu vyvolal výbuch smíchu. Pod steakem si někteří soupeři totiž představují něco jiného, určitě více masa a méně brambor.
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
telecí medailonky | |
žampiony | |
smetana | |
červené víno | |
sůl | |
brambory |
Postup
- Omyté plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme dle libosti a opečeme z obou stran, poté trochu podlijeme a chvíli podusíme. Maso přendáme do trouby a pečeme 45 minut na 190°C.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájené žampiony a zpěníme je. Houby zalijeme smetanou a zahustíme moukou, pokud je třeba. Podle potřeby a chuti žampionový přeliv osolíme a opepříme.
- Telecí steak podáváme s žampionovým přelivem a vařeným bramborem.