Tento týden plný divokých výzev!

V dalším premiérovém týdnu se s pořadem Prostřeno! podíváme na sever Moravy, do Moravskoslezského kraje. Poměr soutěžících je tři ku dvěma, muži jsou v mírné přesile.
Prostreno! XV
Prostreno! XV
archiv TV Prima

Tentokrát to bude o poněkud odlehčené kuchyni, jahodových dezertech se zakysanou smetanou – to je úkol týdne, ale občas i volba samotných soutěžících. Amatérští kuchaři se zhlédli v krémových polévkách, vývaru se nedočkáme, ale s bujonovými kostkami na dochucení nikdo moc nešetří, ani to nikdo neřeší. Snad ještě více než na vaření se totiž soutěžící soustředí na výzvy, ty berou hodně vážně: občas jsou docela odvážné i náročné a lepší než zábava. Jednou dokonce výzvu splní náhradník… Největší výzvě ale čelí nejmladší soutěžící Petr, který je gay, ale třeba své milované babičce se k tomu prý ještě nepřiznal. Do kamery proto učiní svůj coming out, aby v té věci už jednou provždy bylo jasno. Petr objasní i některé věci z minulosti, které se mu po rozchodu s přítelem v životě moc nepovedly. Ženám to připadá odvážné, obdivuhodné, upřímné, ale třeba Jaromír by se bez něčeho takového v pořadu o vaření klidně obešel. Nebude Petr své upřímnosti litovat? Ovlivní jeho smutné vzpomínky bodování soupeřů? Není v tom nakonec i špetka taktiky?

Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a udělejte si na věc vlastní názor!

 

Pondělí: Zdravotní sestra Monika (43) chce ukázat, jak zdravě, chutně a levně uvařit

Monika Glajcová
Monika Glajcová

Rozvedená Monika má dvě děti a v kuchyni si umí poradit. Vaření ji baví, takže si s přáteli zkusila i improvizované Prostřeno! Tuto privátní soutěž vyhrála, proto ji syn přihlásil do soutěže televizní. Jak půjde vždy elegantní a živé Monice vaření před kamerami? Její menu je pro soupeře trochu hádanka, ale nakonec si pochutnají. První hostitelka je docela odvážná, do předkrmu přidá sójový granulát, jde o zapečené rajče, a prohlašuje, že „je skrytá reklama na bujony“, těmi nešetří. Pod „sluníčkovou polévkou“ se skrývá poslední dobou tak oblíbená dýňová polévka, jde o žlutooranžovou barvu a sluníčko, které v každém talíři hostitelka vykouzlila ze smetany. Neobvyklý je hlavní chod, protože plněné slané palačinky se na stole často neocitnou. Zde jsou plněné kuřecím frikasé, což je směs z masa, zeleniny a hub. A jaký má být žravý ananasový řez? Prostě k sežrání! Jenže bude to tak? Jak se tento týden občas stane – úkol týdne někdy pokoří i plánovaný dezert a zachutná více než moučník… Monika je veselá, optimistická, celkem sebejistá hostitelka, u které je příjemné pobýt. Už v pondělí budou mít hosté spoustu otázek. Stane se tahounem zábavy valcíř Jaromír, nebo Monika?

 

Úterý: Maminka na rodičovské dovolené Pavla (28) nenechá nic náhodě, ale čeká ji příšerná výzva. Odváží se v plavkách do bazénu?

Pavla Mrózková
Pavla Mrózková

Pavla umí také dobře vařit a její večeře se opravdu povede. S moučníky si užije, protože jednu „jahodovou dobrotu“ si přichystá večer předem, to kdyby náhodou neztuhla, stejný dezert udělá v den svého vaření, a ještě je tu sladký úkol týdne! Dobré je hned první jídlo – tzv. falešné sushi, falešné ale jen tím, že obsahuje uzeného lososa místo syrového rybího masa. A hosté si mohou vyzkoušet kouzlení s jídelními hůlkami, některé jsou určené pro děti, to aby to měli dospělí s konzumací sushi snazší. Žampionová polévka také skoro všem chutná, hlavně pak ale losos a zeleninové pyré, servírované ve tvaru květů pomocí formiček. Po Pavlině tvořivé zábavě hostitelku šokuje Monika s Jardou: navrhnou jí, ať se oblékne do plavek, klidně i do župánku a jde přejít zčásti zakrytý venkovní bazén. Nikdo se nediví, že se do toho Pavle vůbec nechce: „To je psycho!“ zhodnotí výzvu decentní hostitelka. Nakonec se ale odváží, přijde na zahradu v plážovém úboru – a to se cení. Tahle parta se totiž ničeho nebojí. A v závěru se toho galantně ujme Jarda – ten si totiž včera koupil nové trenky, tak proč se nepochlubit?

 

Středa: Valcíř Jaromír (40) Válek je svérázný chlapík, který se rád baví.
I on bude čelit výzvě – docela peprné. Udělá Jarda striptýz?

Jaromír Válek
Jaromír Válek

Třetí hostitel překvapí hezkým prostředím, svými kaktusy a také tím, že je ctitel díla fotografa Jana Saudka, které má v bytě vystavené. Jaromír byl hodně aktivní už v závěru včerejšího večera, dnes se musí předvést jako kuchař, nejen jako bavič. Večírek u Jaromíra dostane grády, když se hosté už na začátku zúčastní jeho adrenalinové zábavy, což je projížďka obrněným transportérem. Ani Jaromírovo menu není pro chlapa úplně typické, hosté ho tipovali na nějakou klasickou baštu nebo steaky – tomu nejvíce odpovídá hlavní chod, který obsahuje krkovici. Ta je ale také na zelenině, která tvoří velkou část středečního menu. Jaromír je rozvedený a u sporáku nestojí určitě poprvé. Jako první chod bude celerový salát s domácí bagetkou, ten nadchne i ty, co celer normálně nemusí. Hostitel se ale nebojí riskovat a v tomto případě je risk ziskem. Pórková polévka je možná trochu přesolená, ale také dobrá a kuchařova oblíbená, takže ji má docela vychytanou. Jarda se také pokusí o Míša řezy, je vidět, že ani pečení se nebojí. Třetího hostitele ale ještě čeká výzva. A bude to focení ve stylu – ateliér Saudek: kdo bude hlavní modelkou? Kdo všechno se obnaží a připojí se k focení, kterého se ujme Ondřej? Bude se Jaromír stydět?

 

Čtvrtek: Po včerejší bujaré zábavě nás u nejmladšího Petra (18) čeká hostitelův coming out

Petr Niemczyk
Petr Niemczyk

Večírek u finančního poradce a animátora Petra, který nedostudoval střední uměleckou školu, je jako na houpačce. Nejprve se dozvíme, že kvůli neuspokojivému stavu jeho domova bude vařit u příbuzných. Zde poněkud zápolí s tlakovým hrncem, ale i s vařením. Je nervózní a nevybral si přitom lehké menu. Petr má rád italskou a francouzskou kuchyni, takže na jídelníčku jsou cuketové rolky, francouzská pórková bramboračka Vichyssoise, kuřecí steak s oreganem, mozzarellou, rajčaty, pečenými brambory a tzatziki, večeři korunuje švestkové tiramisu. S tím by měl co dělat i zkušenější kuchař, než je poněkud labilní a zatím dost mlčenlivý Petr. Ten je tudíž pro hosty velká záhada, moc o benjamínkovi týdne nevědí. Zato ve čtvrtek se toho dozvědí až až. Nervózní Petr se po různých pokusech a omylech v cizím bytě nakonec dopracuje k docela uspokojivému a chutnému výsledku, u stolu je celkem chválen, jen studená polévka a hlavní chod vadí. Když padne otázka, zda je gay, přisvědčí, že ano. A prý se mu konečně ulevilo, že je to venku. A pak se svěří se vším, co ho do té doby trápilo. Vyzná se z nešťastné lásky a rozpláče se nad sebou. Dámy mají pochopení, ale tohle přece jen nikdo nečekal. Jaká čeká po tomhle přiznání nešťastného mladíka výzva? Drsná, nebo laskavá?
A co zábava? Ještě bude ohnivá show!

 


Pátek: Podnikatel Ondřej (31) zaujme hlavně svým bydlením – nádherným komfortním srubem

Ondřej Rusz
Ondřej Rusz

V pátek se bude večeřet u sympaťáka Ondřeje. Ten se rozešel se svou dlouholetou známostí, a ještě se z toho také úplně nevzpamatoval. A od té doby, co je sám, tak hodně vaří a rád by si to vyzkoušel před kamerou. Peníze chce věnovat jedné nadaci – s tím bude souviset i zábava. Ondřejovo menu je moderní, plné neobvyklých chutí. Na jídelníčku bude opět celer, tentokrát jako celerový krém s praženými dýňovými semínky. Další krémová polévka následuje po lehkém předkrmu v italském duchu, který je připraven v papilotě. Na hlavní chod využije poslední hostitel svůj venkovní gril, kde připraví „kuřecí supreme, pečáky s petrželkou a uzenou slaninou a omáčku z pečených paprik“. Jak si hosté pochutnají na Ondřejově moderní kuchyni? Jarda reklamuje zčásti syrové kuřecí maso, to ale Ondřej už považuje za určité taktizování v rámci hry, protože ostatní si nestěžují a talíře jsou na konci jeho hostiny jinak prázdné. I když to byl týden poklidný a přátelský a naši Moravané a Slezané si plánují, že si ještě určitě spolu někam zajdou, přes týden se naskládala témata, která budou chtít hosté dořešit.

Jak moravskoslezský týden dopadne? A kdo to nakonec celé (zaslouženě) vyhraje?

 

Sledujte premiérové Prostřeno! od pondělí do pátku v 17.35 na Primě.

reklama