Těstoviny se zeleninou a nudličkami z pravé hovězí svíčkové
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
400 g | cukety |
15 | cherry rajčat |
2 | stroužky česneku |
4 PL | rajčatového protlaku |
1 | červená cibule |
3 PL | parmazánu + na posyp/volitelné |
400 g | pravé hovězí svíčkové |
6 PL | olivového oleje |
25 g | másla |
550 g | čerstvých těstovin |
10 | lístků rukoly na ozdobu |
sůl | |
pepř |
Postup
Pravou hovězí svíčkovou nakrájíme proti vláknům na velmi jemné nudličky, osolíme a opepříme. Cherry rajčata spaříme vodou a oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Na třech lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek, nakrájenou cuketu, rajčata, osolíme a opepříme. Až cuketa změkne, přidáme čtyři lžíce rajského protlaku, promícháme. Zahustíme máslem a parmazánem, nastrouhaným najemno. Na druhé pánvi osmahneme na zbytku oleje nudličky masa. Omáčku promícháme s těstovinami a masem (vegetariáni si místo masa mohou posypat pokrm hoblinkami parmezánu).
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací