Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Z thajského menu dopadla nejlépe polévka, ta chutnala všem, nejvíce asi paní Anežce, která by si klidně přidala, kdyby se prý nestyděla.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jiří Pelikán

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai
Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Suroviny

200 gkuřecích prsou
700 mlkokosového mléka
1lžička červené curry pasty
5lžic rybí omáčky
1,5 lkuřecího vývaru
šťáva ze dvou limetek
1lžíce ústřicové omáčky
3stroužky česneku
3hrsti asijské mražené zeleniny
bramborový škrob na zahuštění
200 gžampionů
Reklama

Postup

V hrnci rozpálíme pár lžic olivového oleje, přidáme kuřecí maso pokrájené na plátky, stejně tak nakrájený česnek a žampiony. Restujeme spolu pár minut, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přidáme zeleninu. Na závěr přilijeme kokosové mléko, dochutíme limetkou, rybí omáčkou, ústřicovou omáčkou a červenou curry pastou.

Reklama
Reklama