Thajská polévka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
750 ml | kokosového mléka |
500 ml | zeleninového vývar |
5 | lístečků galangalu |
5 | lístečků kafiru |
2 | stonky citronové trávy |
1 | limetka |
1 | balení loupaných rajčat |
zázvor na palec | |
2 PL | rybí omáčky |
koriandr čerstvý | |
2 | stroužky česneku |
1 | cibule |
1 | tom yum pasta |
1 | balení krevet |
sůl | |
pepř |
Postup
Pokrájený česnek s cibulí na oleji necháme lehce rozvonět, přidáme zázvor, galangal, citronovou trávu, kafirove listy a tom yum pastu – necháme chvilku rozvonět. Poté zalijeme rajčaty v plechovce, kokosovým mlékem a vývarem. Necháme povařit cca 30–40 minut. Poté si vyndáme citronovou trávu a zbytek si rozmixujeme. Přes síto se scedíme, aby zbyl jen vývar. Dochutíme rybí omáčkou, popřípadě trošku cukrem nebo limetou, aby byla sladkokyselá. To, co zbylo, dáme znova vařit, přihodíme krevety na cca 2 minuty. Servírujeme s čerstvým koriandrem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací