Thajská polévka

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Roman Janků

Thajská polévka
Thajská polévka

reklama

Suroviny

750 mlkokosového mléka
500 mlzeleninového vývar
5lístečků galangalu
5lístečků kafiru
2stonky citronové trávy
1limetka
1balení loupaných rajčat
zázvor na palec
2 PLrybí omáčky
koriandr čerstvý
2stroužky česneku
1cibule
1tom yum pasta
1balení krevet
sůl
pepř

Postup

Pokrájený česnek s cibulí na oleji necháme lehce rozvonět, přidáme zázvor, galangal, citronovou trávu, kafirove listy a tom yum pastu – necháme chvilku rozvonět. Poté zalijeme rajčaty v plechovce, kokosovým mlékem a vývarem. Necháme povařit cca 30–40 minut. Poté si vyndáme citronovou trávu a zbytek si rozmixujeme. Přes síto se scedíme, aby zbyl jen vývar. Dochutíme rybí omáčkou, popřípadě trošku cukrem nebo limetou, aby byla sladkokyselá. To, co zbylo, dáme znova vařit, přihodíme krevety na cca 2 minuty. Servírujeme s čerstvým koriandrem.

reklama