Thajské kari, jasmínová rýže

Thajskou kuchyni má rád i Adrian, už ale určitě v životě jedl lepší kari.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Kateřina Pavlíková

Thajské kari, jasmínová rýže
Thajské kari, jasmínová rýže

Suroviny

4lžíce rybí omáčky
1 lžícetřtinový cukr
200 ghrášek
150 gžampiony
3svazky jarní cibulky
čerstvá chilli paprička
čerstvě vymačkaná limetková šťáva
1 kgkuřecích prsou
5 lžiczelené kari pasty
800 mlkokosového mléka
1/2zázvor
Reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké nudličky, osolte a na hodně rozpálené pánvi s olejem opečte dozlatova. Poté vyjměte z pánve. To samé opakujte i se zeleninou – orestujte houby, přidejte hrášek a nakrájenou jarní cibulku. Zeleninu nechte opékat dle tvrdosti a velikosti (asi šest minut), v polovině opékání přidejte i kousky zázvoru (množství dle chuti), poté vyjměte z pánve.
  2. Ve stejné pánvi na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte kokosové mléko a povařte do mírného zhoustnutí. Přidejte maso a zeleninu, zakápněte limetou, dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Vše nechte ještě chvíli prohřát a podávejte spolu s vařenou nebo dušenou jasmínovou rýží.
Reklama
Reklama