Thajské kuřecí kari s basmati rýží

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jana Boháčová

Thajské kuřecí kari s basmati rýží
Thajské kuřecí kari s basmati rýží

Suroviny

2lžíce kari pasty (ideálně žluté)
1 kgkuřecího masa
800 mlkokosového mléka
3lžíce oleje
rybí omáčka
třtinový cukr
1lilek
1větší cuketa
100 gbambusových výhonků
1zelená paprika
čerstvě vymačkaná limetková šťáva
rýže basmati

reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké, malé kousky, zeleninu na větší kousky. V hrnci nebo na woku opražíme na malém množství oleje kari pastu, přidáme kuřecí maso a až se zatáhne, zalijeme kokosovým mlékem. Necháme povařit do libovolné hustoty. Do vzniklé omáčky přidáme zeleninu a ochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z limetky. Chvilku povaříme, aby zůstala zelenina křupavá.
  2. Podáváme s basmati rýží, kterou nejlépe uvaříme v rýžovaru, nebo klasicky tak, aby byla sypká.

reklama