Garnish
Curry pasta
- kmín 2 ML
Curry
- kokosový krém 400 ml
- lusk 120 g
- baby kukuřičky 100 g
- pak choi 2
- mungo výhonky 100 g
- zelené fazolové lusky 150 g
- cuketa 120 g
Curry pasta
- krevetová pasta 2 ML
- sušené chilli 1 ML
Curry
- kokosové mléko 500 ml
Curry pasta
- sůl 1 ML
Postup přípravy
- Curry pasta: Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř. Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta.
- Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Přidáme kukuřičku a fazolové lusky, provaříme. Přidáme cuketku, pak choi a hrášek, krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem, limetkou, arašídy a cibulkou.