Tiramisu

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Karel Weiss

Tiramisu
Tiramisu

reklama

Suroviny

250 gmascarpone
10 gcukru moučka
1vanilkový cukr
3žloutky
50 mlAmaretta
100 mlkávy
100 gcukrářských piškotů
kakao na ozdobu
okvětní lístky

Postup

  1. Do hladkého krému vyšleháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky. Uvaříme kávu, kterou smícháme s rumem a necháme chvíli vychladnout. Nachystáme poháry (skleničky), do kterých budeme tiramisu chystat.
  2. Cukrářské piškoty rozpůlíme, aby se lépe vešly do pohárů. Nyní začneme namáčet piškoty v kávové tekutině tak, aby byly vlhké, ale ne rozmočené. A začneme vkládat do pohárů. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu vyšlehaného krému a následuje opět vrstva piškotů. Vrstvíme tak dlouho, dokud nenaplníme celý pohár.
  3. Poslední vrstva je krém. Nakonec posypeme strouhanou čokoládou nebo kakaem a okvětními lístky. Připravené tiramisu v pohárech necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!