Tiramisu

Populární dezert připravila Markéta podle autentického italského receptu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Markéta Nohejlová

Tiramisu
Tiramisu

Suroviny

500 gmascarpone
5lžic cukru krupice
5vajec
panák mandlového likéru amaretto
1šálek silné černé kávy
1pytlík cukrářských piškotů
kakao na posypání

reklama

Postup

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh. Do žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme, a nakonec pomalu vmícháme sníh.
  2. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s likérem tak rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
  3. Dezert necháme aspoň dvě hodiny zatuhnout v lednici.

reklama