Tiramisu con ricotta e mirto
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
150 g | pasterovaných žloutků |
150 g | smetany 33% |
300 g | ovčí ricotty |
120 g | moučkového cukru |
400 ml | likéru Mirto bílé |
espresso káva | |
kakaový pudr | |
lískové ořechy | |
kandovaný citrus Pompia | |
piškot |
Postup
Opečené lískové ořechy nadrtíme. Zredukujeme likér Mirto s cukrem do konzistence sirupu. Vyšleháme žloutek s moučkovým cukrem, přidáme propasírovanou ovčí ricottu, smetanu a vše dobře prošleháme. Dáme do espumy. Piškotový korpus namočíme do kávy s trochou Mirta. Vše postupně na sebe vrstvíme (piškot, redukce Mirto, lískové ořechy, krém z espumy), opakujeme 2x. Nakonec posypeme kakaovým prachem a ozdobíme na tenké plátky nakrájenou Pompií.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací