Tiramisu con ricotta e mirto

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Gianfranco Coizza

Tiramisu con ricotta e mirto
Tiramisu con ricotta e mirto

reklama

Suroviny

150 gpasterovaných žloutků
150 gsmetany 33%
300 govčí ricotty
120 gmoučkového cukru
400 mllikéru Mirto bílé
espresso káva
kakaový pudr
lískové ořechy
kandovaný citrus Pompia
piškot

Postup

Opečené lískové ořechy nadrtíme. Zredukujeme likér Mirto s cukrem do konzistence sirupu. Vyšleháme žloutek s moučkovým cukrem, přidáme propasírovanou ovčí ricottu, smetanu a vše dobře prošleháme. Dáme do espumy. Piškotový korpus namočíme do kávy s trochou Mirta. Vše postupně na sebe vrstvíme (piškot, redukce Mirto, lískové ořechy, krém z espumy), opakujeme 2x. Nakonec posypeme kakaovým prachem a ozdobíme na tenké plátky nakrájenou Pompií.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!