Tomatová polévka s bazalkovým pestem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Nikola Drapáková

Tomatová polévka s bazalkovým pestem
Tomatová polévka s bazalkovým pestem

reklama

Suroviny

1rajčatový protlak
3plechovky krájených rajčat
1 MLskořice
2cibule
třtinový cukr podle chuti
hrst bazalky a petrželky
parmazán
česnek
vývar
sůl
pepř

Postup

  1. Na oleji si orestujeme cibulku, poté přidáme lžičku skořice a krájená rajčata. Promícháme, zalijeme protlakem a trochou vývaru. Necháme zhruba 15 minut provařit. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  2. Bazalkové pesto: Dáme si do mixéru hrst bazalky, petrželky a nastrouhaného parmazánu. Zalijeme olivovým olejem, dochutíme pepřem a podle chuti česnekem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!