Tomatová polévka s fitness mozzarellou

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Zuzana Drnek

Tomatová polévka s fitness mozzarellou
Tomatová polévka s fitness mozzarellou

reklama

Suroviny

400 gloupaných rajčat
1středně velká mrkev
100 gřapíkatého celeru
2středně velké cibule
1/2svazku bazalky
600 mlzeleninového vývaru
3stroužky česneku
4 - 6 PLolivového oleje
2burraty
sůl
pepř

Postup

Na olivovém oleji orestujeme nastrouhanou mrkev a na malé kousky nakrájený celer. Až nám mrkev pustí barvu, přidáme cibuli a česnek. Přidáme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem. Redukujeme na potřebnou hustotu. Natrháme lístky bazalky, dochutíme solí, pepřem a tyčovým nebo kuchyňským robotem mixujeme do hladka, případně pasírujeme. Burratu roztrhneme napůl a vložíme do polévky, polijeme lehce olivovým olejem, burratu opepříme a dozdobíme bazalkou.

reklama