Tomatová polévka s tarhoňou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Trojan

Tomatová polévka s tarhoňou
Tomatová polévka s tarhoňou

reklama

Suroviny

300 grajčat
1 lzeleninového vývaru
1 lžícehladké mouky
rajčatové pyré
60 gmáslo
čerstvá bazalka
špetka skořice
1 lžičkahnědého cukru
zakysaná smetana
těstoviny tarhoňa
sůl
pepř

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo a opražíme na něm hladkou mouku. Jíšku zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme čerstvá spařená oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, spolu s rajčatovým pyré. Promícháme a vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme špetku skořice, pár lístků bazalky, sůl a pepř. Uvařenou polévku rozmixujeme a dle kyselosti dochutíme hnědým cukrem. Těstoviny tarhoňe dáme do již vroucí vody na 10 minut. Servírujeme prvně těstovinu, zalijeme polévkou, ozdobíme zakysanou smetanou a čerstvými lístky bazalky.

reklama