„TOROŠ“
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1,5 kg | vepřového masa |
2 | cibule |
bobkový list | |
černé koření | |
libeček | |
smetana | |
olej | |
kmín | |
1 kg | brambor |
petržel | |
500 g | kysaného zelí |
červená mletá paprika | |
sůl | |
pepř |
Postup
Cibuli nakrájíme nahrubo a rozprostřeme ji na dno pekáče, který předtím lehce zakapeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme zhruba 1,5 hodiny při 180 °C. K upečeným výpečkům přidáme zelí, nové koření, bobkový list, kmín, celý pepř a vaříme to dohromady. Ke konci vaření přidáme smetanu. Podáváme s brambory. Brambory si uvaříme v osolené vodě. Mezitím si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, už se nesmaží. Osmahnutou cibuli s petrželi dáme na uvařené brambory, zamícháme a dle chuti osolíme.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací