„TOROŠ“

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Michal Žindel

„TOROŠ“
„TOROŠ“

reklama

Suroviny

1,5 kgvepřového masa
2cibule
bobkový list
černé koření
libeček
smetana
olej
kmín
1 kgbrambor
petržel
500 gkysaného zelí
červená mletá paprika
sůl
pepř

Postup

Cibuli nakrájíme nahrubo a rozprostřeme ji na dno pekáče, který předtím lehce zakapeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osolíme a vložíme do pekáče. Pečeme zhruba 1,5 hodiny při 180 °C. K upečeným výpečkům přidáme zelí, nové koření, bobkový list, kmín, celý pepř a vaříme to dohromady. Ke konci vaření přidáme smetanu. Podáváme s brambory. Brambory si uvaříme v osolené vodě. Mezitím si osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, už se nesmaží. Osmahnutou cibuli s petrželi dáme na uvařené brambory, zamícháme a dle chuti osolíme.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!