Tvarohová žemlovka

Žemlovku buď máte rádi, nebo ne, nic mezi tím moc neexistuje… U stolu se žádný velký milovník žemlovky nenašel, spíš se vzpomínalo na školní jídelnu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslav Paštálka

Tvarohová žemlovka
Tvarohová žemlovka

Suroviny

6housek
1/2 lmléka
2žloutky
2 lžícecukru
Nádivka
500 gtvarohu
30 gmásla
30 gvejce
citronová kůra
20 gmandlí
50 grozinek

reklama

Postup

Do mísy dáme žloutky, cukr, máslo, mléko a zamícháme. Do směsí dáme nakrájené rohlíky a necháme nasáknout. Pekáč vymažeme máslem, do něho vložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohu, navrch dáme opět housky, které pokapeme máslem. Žemlovku pečeme asi 45 minut a před podáváním pocukrujeme.

reklama