Tvarohové řezy

Na rozdíl od knedlíků se pečený moučník poslední kuchařce moc povedl.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jana Boháčová

Tvarohové řezy
Tvarohové řezy

reklama

Suroviny

500 gtvarohu
Poleva
100 gmásla
2 lžícemléka
120 gčokolády na vaření
Těsto
5vajec
2 lžíceoleje
8 lžicpolohrubé mouky
1/2pytlíčku prášku do pečiva
4 lžíceHolandského kakaa
5 lžiccukru

Postup

  1. Žloutky s cukrem utřeme, přidáme olej, holandské kakao a mouku s kypřicím práškem. Z oddělených bílků vyšleháme se špetkou soli sníh, který přidáme do těsta. Vše smícháme dohromady. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečený plát necháme vychladnout a poté na něj naneseme tvarohový krém.
  2. Krém vytvoříme smícháním tvarohu, másla a cukru. Poslední přijde poleva. 3. Poleva: Rozehřejeme máslo, nalámeme do kastrolu čokoládu a mícháme, dokud se dokonale nespojí. Přilejeme trochu mléka. Nakonec polijeme těsto polevou a necháme ztuhnout v lednici.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!