Tvarohový polibek

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Pouzar

Tvarohový polibek
Tvarohový polibek

reklama

Suroviny

500 gnízkotučného tvarohu ve vaničce
500 mlsmetany na šlehání 33%
2vanilkové cukry
2 PLcukru moučka
2 MLkakaa
čerstvé ovoce (dle výběru, dostupnosti a chuti např. jahody, borůvky, broskve, nektarinky)
1čokoláda na vaření (lze nahradit čokoládovou polevou)

Postup

Smetanu (cca 1/3 hrnku smetany si necháme na čokoládu) společně s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem zašleháme a postupně přidáváme tvaroh, poté vyšleháme do středně hustého krému. Oddělíme si půlku tohoto hotového krému a do odebrané půlky přidáme kakao, které zašleháme. Do misky (nebo také skleničky) dáme čerstvé ovoce, na které dáme postupně krém. Nejprve tmavý a poté světlý. Čokoládu na vaření se zbytkem smetany dáme do vodní lázně a mícháme, dokud se nám čokoláda nerozpustí. Čokoládu následně vlijeme do misky (skleničky), ve které máme připravený dezert. Takto hotový dezert necháme v ledničce vychladit cca 1 hodinu.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!