Tvarohový polibek
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | nízkotučného tvarohu ve vaničce |
500 ml | smetany na šlehání 33% |
2 | vanilkové cukry |
2 PL | cukru moučka |
2 ML | kakaa |
čerstvé ovoce (dle výběru, dostupnosti a chuti např. jahody, borůvky, broskve, nektarinky) | |
1 | čokoláda na vaření (lze nahradit čokoládovou polevou) |
Postup
Smetanu (cca 1/3 hrnku smetany si necháme na čokoládu) společně s vanilkovými cukry a moučkovým cukrem zašleháme a postupně přidáváme tvaroh, poté vyšleháme do středně hustého krému. Oddělíme si půlku tohoto hotového krému a do odebrané půlky přidáme kakao, které zašleháme. Do misky (nebo také skleničky) dáme čerstvé ovoce, na které dáme postupně krém. Nejprve tmavý a poté světlý. Čokoládu na vaření se zbytkem smetany dáme do vodní lázně a mícháme, dokud se nám čokoláda nerozpustí. Čokoládu následně vlijeme do misky (skleničky), ve které máme připravený dezert. Takto hotový dezert necháme v ledničce vychladit cca 1 hodinu.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací