Tvarůžkový tatarák, hovězí tatarák s opečeným cibulovým chlebem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Stanislav Kubín

Tvarůžkový tatarák, hovězí tatarák s opečeným cibulovým chlebem
Tvarůžkový tatarák, hovězí tatarák s opečeným cibulovým chlebem

reklama

Suroviny

Hovězí tatarák (100 g):
hovězí svíčková
1/3větší šalotky
1 PLsójové omáčky
1malá hrst petrželové nati
žloutek
3kapary
okurky cornichons
1 PLolivového oleje
sůl
pepř
Tvarůžkový tatarák (100 g):
tvarůžky
3 PLsmetany
1 MLsójové omáčky
25 gmásla
špetka drceného kmínu
2 MLmleté sladké papriky
1malá hrst petrželové nati
šalotka
sůl
pepř

Postup

  1. Hovězí tatarák: Nameleme si hovězí svíčkovou, přidáme sójovou omáčku, olivový olej, šalotku, žloutek, malou hrst nasekané petrželové nati, špetku soli, špetku pepře, nasekané tři malé kapary (nahoru okurky cornichos).
  2. Tvarůžkový tatarák: 3 lžíce smetany (33%), 2 čajové lžičky mleté sladké papriky, čajová lžička sójové omáčky, špetka drceného kmínu, 25 gramů rozpuštěného másla, špetku pepře, nasekanou hrst petrželové nati, vše zamícháme a necháme vychladit.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!