Tvídová rýže, batáty, krůtí medailonky, ljutenica

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Marcela Chadžijská

Tvídová rýže, batáty, krůtí medailonky, ljutenica
Tvídová rýže, batáty, krůtí medailonky, ljutenica

Suroviny

1,5 kgkrůtích medailonků
3velké cibule
olej na smažení
kečup mírně pálivý
sójová omáčka
sůl
pepř
2batáty
Tvídová rýže
odměrky jasmínové rýže
1lžíce máku
50 gmáslo
sůl
Šopský salát
5zelených kapií
2salátové okurky
4stroužky česneku
2 lžíceslunečnicového oleje
čerstvá petrželová nať
1cibule
sůl

reklama

Postup

  1. Salát dle rodinného receptu: Nejprve opečeme papriky nasucho v troubě, až kůra zčerná. Zabalíme do novin nebo fólie, aby se zapařily, pak sloupneme, papriky podélně nařízneme a uvnitř potřeme rozdrceným česnekem se solí - rozložíme na talíř a až vychladnou, dáme do prostředku nakrájenou okurku, rajčata s cibulí, osolíme podle chuti, zakápneme olejem, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zelenou petrželkou.
  2. Maso osolíme a opepříme, mírně naklepeme a smažíme rychle na slunečnicovém oleji po obou stranách, vypneme a necháme pod pokličkou.
  3. Garnitura: Nakrájíme cibuli na měsíčky, osmahneme na oleji, přidáme sójovou omáčku a kečup.
  4. Přílohy: Rýži propláchneme a uvaříme obvyklým způsobem, jeden díl rýže a dva a půl dílu vody, osolíme a přidáme lžičku oleje. Do hotové rýže vmícháme máslo a mák, který jsme mírně opražili na suché pánvi. Batáty oloupeme a nakrájíme na kolečka – nesolíme, plátky osmažíme na troše oleje asi dvě minuty z každé strany.

reklama