Tyčinky z listového těsta s mozzarellou podávané s česnekovo-pažitkovým dipem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Radim Řičica

Tyčinky z listového těsta s mozzarellou podávané s česnekovo-pažitkovým dipem
Tyčinky z listového těsta s mozzarellou podávané s česnekovo-pažitkovým dipem

Suroviny

1plát listového těsta
1vejce
1lžíce vody
2-3koule mozzarelly
1/2lžičky sušené bazalky
hrst bazalkových lístků
sůl
pepř

reklama

Postup

Troubu si předehřejte na 200°C. Listové těsto rozviňte a překrojte na dva obdélníky. Vejce vyklepněte do skleničky a vidličkou ho našlehejte se lžící vody a troškou soli. Směsí pak potřete obě poloviny těsta. Strouhanou mozzarellu smíchejte se sušenou i čerstvou bazalkou, solí a pepřem a směs nasypte na jednu polovinu, překryjte druhou, lehce přitlačte k sobě a rádýlkem nakrájejte na 2,5cm proužky. Každý opatrně zakruťte kolem jeho osy. Pak tyčinky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, konce přitlačte, aby se nerozmotaly. Znovu je potřete vejcem a pečte 10–12 minut.

reklama