Tyrolské špenátové knedlíky zalité máslem a posypané parmazánem

Tenhle recept mají v Gabrielině rodině vyzkoušený a oblíbený – určitě nesáhla vedle.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Gabriela Ridderbecks

Tyrolské špenátové knedlíky zalité máslem a posypané parmazánem
Tyrolské špenátové knedlíky zalité máslem a posypané parmazánem

Suroviny

1muškátový oříšek
2stroužky česneku
2 lžícepolohrubé mouky
2 lžícemásla
2-3vejce
250 gčerstvého špenátu
3-4rohlíky
60 mlmléka
75 gparmezánu
cibule
rozehřáté máslo
sůl
pepř

reklama

Postup

Na rozpuštěném másle orestujeme nakrájené rohlíky. Dále orestujeme česnek, cibuli a špenát, poté rozmixujeme, přidáme vejce, nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme a opepříme. V míse smícháme připravenou směs s moukou, mlékem, polovičním množstvím parmazánu a opražené rohlíky, přidáme polévkovou lžíci másla, promícháme a necháme 15 minut odležet. Poté z těsta tvoříme koule, které vaříme 8 až 10 minut ve vroucí vodě. Hotové knedlíky před podáváním polejeme rozpuštěným máslem a posypeme parmezánem.

reklama