Uzená polévka s kroupami

Brambory, které do této tradiční polévky patří a které jsou také v receptu uvedeny, hostitel nakonec vynechal.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michal Havlíček

Uzená polévka s kroupami
Uzená polévka s kroupami

reklama

Suroviny

uzené maso
brambory
kroupy
máslo
celer
mrkev
česnek
majoránka
sůl
pepř

Postup

Uzené maso si uvaříme doměkka. Pak vykostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme. Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka a scedíme. Mrkev a celer nakrájíme na plátky nebo nastrouháme, brambory si pokrájíme na kostičky. Na kousku másla si zeleninu orestujeme dorůžova, přilijeme scezený vývar a povaříme do změknutí. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a polévku zahustíme pokrájeným masem a kroupami.

reklama