Uzená polévka s kroupami
Brambory, které do této tradiční polévky patří a které jsou také v receptu uvedeny, hostitel nakonec vynechal.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
uzené maso | |
brambory | |
kroupy | |
máslo | |
celer | |
mrkev | |
česnek | |
majoránka | |
sůl | |
pepř |
Postup
Uzené maso si uvaříme doměkka. Pak vykostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme. Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka a scedíme. Mrkev a celer nakrájíme na plátky nebo nastrouháme, brambory si pokrájíme na kostičky. Na kousku másla si zeleninu orestujeme dorůžova, přilijeme scezený vývar a povaříme do změknutí. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a polévku zahustíme pokrájeným masem a kroupami.