Vafle s marmeládou a domácí zmrzlinou

Čokoládový moučník byl prý takový, jaký má být. Uvnitř ještě pěkně tekutý…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Aneta Lipková

Vafle s marmeládou a domácí zmrzlinou
Vafle s marmeládou a domácí zmrzlinou

Suroviny

prášek do pečiva
1/3 hrnkuolej
3vejce
1,5 hrnkumléka
marmeláda na zdobení
mražené maliny na zmrzlinu
šlehačka na zdobení
smetana
cukr
Reklama

Postup

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Všechny ingredience (žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva, olej, sůl, mléko) smícháme a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a vytvoříme těsto. Těsto lijeme na rozpálený a olejem vytřený vaflovač a pečeme. Hotové vafle potíráme marmeládou, zdobíme šlehačkou a podle chuti posypeme kakaem. Můžeme přidat i pár kousků ovoce a k tomu domácí zmrzlinu, kterou jsme si připravili z mixovaných malin, cukru a smetany. 

Reklama
Reklama