Vajíčková tlačenka, plněná rajčata, plněné okurky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Isabela Santusová

Vajíčková tlačenka, plněná rajčata, plněné okurky
Vajíčková tlačenka, plněná rajčata, plněné okurky

Suroviny

5vajec uvařených natvrdo
200 gtočeného salámu nebo gothaje
2kyselé okurky
1cibule
1sklenička Moravanky
1želatina na vaječnou tlačenku
200 gmajolky
sůl a pepř
Plněná rajčata
5rajčat
100 ghermelínu
80 gšunky
80 gmajonézy
50 gkyselé okurky
50 gcibule
petrželka
sůl, pepř
Plněné okurky
1okurka
1čerstvý smetanový sýr (Lučina)
1malá bulva uvařené nastrouhané řepy
1-2lžičky nakládaného křenu
sůl, pepř

reklama

Postup

Veškerou zeleninu ručně nakrájíme, trochu osolíme, promícháme a necháme v chladu odpočinout, než zelenina pustí šťávu. Přilijeme zálivku, zamíchanou dle návodu, nakonec můžeme přidat nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.

reklama