Prostřeno: Valentýnské brambory s marinovaným krůtím masem

Moje hodnocení
42x

Valentýnské brambory s marinovaným krůtím masem

5 porcí
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Den dopředu si dáme na plátky nakrájené krůtí maso marinovat. Marinádu nachystáme ze směsi koření: indická směs s kari, trochu soli, 2 vymačkané citrony smíchané s medem. Maso proložíme plátky zázvoru. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, osmahneme maso z obou stran, poté přidáme zbytek marinády bez kousku zázvoru a necháme projít varem. Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvičce osmažíme cibulku s pokrájenou cibulí. Poté přidáme pokrájené brambory.
  2. Do zapékací mísy si nadrobíme část nivy, nasypeme pár pokrájených bramborami, zasypeme polovinou kukuřice. Zbytek kukuřice dáme na pánev ke směsi, vymačkáme česnek a celou směs promícháme. Následně přemístíme vše do zapékací mísy a zasypeme rozdrobenou brynzou. Překryjeme alobalem a dáme zapéct na 20 minut do trouby na 160 °C.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty