Vánoční kapr s lehkým salátkem
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
80-100 g | kuřecího masa |
3 | vejce |
3 PL | strouhanky |
1 PL | hladké mouky |
1 | celá okurka hadovka |
2 PL | kukuřice a hrášek mix |
plátek pomeranče | |
2 | kousky z nakrájeného jablka (jakékoli, zelené/červené) |
1 | rajče |
15-20 g | polníčku (na ozdobu) |
červené zelí (troška na ozdobu) | |
1 | lískový ořech |
1 PL | slunečnicového oleje |
1 PL | másla |
sůl | |
pepř |
Postup
- Kuřecí maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme, v trojobalu obalíme: hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem, strouhankou. Na pánvi rozpálíme olej. Jakmile je rozpálený, snížíme teplotu cca na polovinu a kuřecí řízek smažíme dozlatova, cca 6 minut z každé strany. Osmažený řízek vyjmeme z pánve a položíme na talíř s papírovou utěrkou. Necháme odsát přebytečný tuk, poté servírujeme na talíř. Dále budeme dělat míchaná vajíčka.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 2 rozklepnutá vejce a mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou, osolíme, opepříme dle chuti. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, naservírujeme na kuřecí řízek. Poté se vrhneme na zbylé suroviny – zeleninu/ovoce. Cílem je, aby byl hlavní chod naservírován na talíři ve tvaru vánočního kapra, zbytek surovin můžete rozprostřít, jak chcete (hrášek, polníček, kukuřice, jablko). Stejně jako u předkrmu, fantazii se meze nekladou. Já si nakrájím okurky ve tvaru šupin a poskládám na řízek s míchanými vejci. Rybí oko udělám také z okurky a přiložím lískový ořech. Rajče použiji na pusu a červené zelí na ocásek.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací