Vánoční kapr s lehkým salátkem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Monika Sedláčková

Vánoční kapr s lehkým salátkem
Vánoční kapr s lehkým salátkem

reklama

Suroviny

80-100 gkuřecího masa
3vejce
3 PLstrouhanky
1 PLhladké mouky
1celá okurka hadovka
2 PLkukuřice a hrášek mix
plátek pomeranče
2kousky z nakrájeného jablka (jakékoli, zelené/červené)
1rajče
15-20 gpolníčku (na ozdobu)
červené zelí (troška na ozdobu)
1lískový ořech
1 PLslunečnicového oleje
1 PLmásla
sůl
pepř

Postup

  1. Kuřecí maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme, v trojobalu obalíme: hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem, strouhankou. Na pánvi rozpálíme olej. Jakmile je rozpálený, snížíme teplotu cca na polovinu a kuřecí řízek smažíme dozlatova, cca 6 minut z každé strany. Osmažený řízek vyjmeme z pánve a položíme na talíř s papírovou utěrkou. Necháme odsát přebytečný tuk, poté servírujeme na talíř. Dále budeme dělat míchaná vajíčka.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme 2 rozklepnutá vejce a mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou, osolíme, opepříme dle chuti. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, naservírujeme na kuřecí řízek. Poté se vrhneme na zbylé suroviny – zeleninu/ovoce. Cílem je, aby byl hlavní chod naservírován na talíři ve tvaru vánočního kapra, zbytek surovin můžete rozprostřít, jak chcete (hrášek, polníček, kukuřice, jablko). Stejně jako u předkrmu, fantazii se meze nekladou. Já si nakrájím okurky ve tvaru šupin a poskládám na řízek s míchanými vejci. Rybí oko udělám také z okurky a přiložím lískový ořech. Rajče použiji na pusu a červené zelí na ocásek.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!