Vánoční mexická polévka
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
200 g | bílých fazolí |
200 g | červených fazolí |
200 g | cizrny |
2 | kukuřice v celku |
4 | červené papriky |
8 | rajčat |
2 | mrkve |
2 | stonky řapíkatého celeru |
2 | červené cibule |
6 | stroužků česneku |
čerstvé chilli papričky na dochucení | |
1,5 dcl | bílého vína |
1 ML | mletého římského kmínu |
4 PL | olivového oleje |
2 l | zeleninového vývaru |
koriandr | |
bazalka | |
petrželka | |
grilované baby kukuřičky | |
mořská sůl | |
drcený pepř |
Postup
- Předehřejeme si troubu na 200 °C, na plech vyložíme pečicí papír, na něj dáme celé papriky, rajčata, neoloupaný česnek, oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, dvě celé kukuřice, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 25 minut. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, a cibuli. Přidáme mletý římsky kmín a přilejeme víno, minutu povaříme. Přidáme zeleninový vývar a povaříme. Mezitím z upečených paprik vykrájíme středy, stroužky česneku zbavíme slupek, rajčata a cibuli dáme do mixéru, přilejeme trochu zeleninového vývaru a mixujeme.
- Do hrnce s vývarem přidáme rozmixovanou zeleninu, uvařené luštěniny a kukuřici okrájíme a vše povaříme. Dochutíme solí a drceným pepřem dle chuti. Dozdobíme bylinkami na talíři.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací