Variace štrúdlu se zmrzlinou a šlehačkou

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Polan

Variace štrúdlu se zmrzlinou a šlehačkou
Variace štrúdlu se zmrzlinou a šlehačkou

reklama

Suroviny

2balíčky listového těsta
4jablka
skořicový cukr
rozinky
ořechy vlašské
1plnotučný tvaroh
smetana ke šlehání
kousek másla
vejce

Postup

Jablka nastrouháme, přidáme skořicový cukr, rozinky a vlašské ořechy. Jablečnou směsí naplníme listové těsto a zavineme. Do druhého závinu si vyšleháme plnotučný tvaroh spolu se smetanou, kouskem másla a dochutíme skořicovým cukrem. Zabalíme do listového těsta a potřeme vejcem. Oba štrúdly pečeme 30–40 minut při 120 °C.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!