Vdolky

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Vlastimil Kolostrunk

Vdolky
Vdolky

reklama

Suroviny

250 mlmléka
100 gmásla
50 gcukru krupice
21 g (půl kostky)droždí
500 ghladké mouky
špetka soli
1vejce
olej na smažení
moučkový cukr na poprášení
povidla
zakysaná smetana
vanilkový cukr

Postup

Rozpustíme si máslo a zaděláme kvásek. Počkáme, až budeme mít krásný kvásek, a zaděláme těsto. Necháme hodinu vykynout a pak dáme na vál a rozválíme na centimetr. Hrníčkem vykrojíme z těsta kolečka, do kterých uděláme doprostřed palcem důlky. Vdolky smažíme v oleji dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Na hotové vdolky naneseme smetanu a povidla. Nakonec poprášíme cukrem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!