Vdolky
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
250 ml | mléka |
100 g | másla |
50 g | cukru krupice |
21 g (půl kostky) | droždí |
500 g | hladké mouky |
špetka soli | |
1 | vejce |
olej na smažení | |
moučkový cukr na poprášení | |
povidla | |
zakysaná smetana | |
vanilkový cukr |
Postup
Rozpustíme si máslo a zaděláme kvásek. Počkáme, až budeme mít krásný kvásek, a zaděláme těsto. Necháme hodinu vykynout a pak dáme na vál a rozválíme na centimetr. Hrníčkem vykrojíme z těsta kolečka, do kterých uděláme doprostřed palcem důlky. Vdolky smažíme v oleji dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Na hotové vdolky naneseme smetanu a povidla. Nakonec poprášíme cukrem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací