Vejce plněná tuňákem

Tento tradiční předkrm se podával v tomto týdnu hned dvakrát, ale ve dvou různýchh variantách.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Kollárová

Vejce plněná tuňákem
Vejce plněná tuňákem

Suroviny

5 ksnatvrdo uvařených vajec
1konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
půlka cibule
1-2 lžícemajolka
1 lžícemáslo
sůl, pepř

reklama

Postup

Natvrdo uvařená vejce rozpůlíme, vydlabeme žloutky, které vymícháme do hladkého krému s najemno nakrájenou cibulkou, tuňákem, lžící majolky a máslem, podle chuti osolíme, opepříme. Do vydlabaných půlek vajec naneseme lžičkou nebo přes zdobící sáček kopeček krému a ozdobíme dle fantazie.

reklama