Velikonoční nádivka se salátem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Marie Řeháková

Velikonoční nádivka se salátem
Velikonoční nádivka se salátem

reklama

Suroviny

10starších rohlíků, nakrájených na kostičky
500 guzeného masa
8vajec
200 mlmléka
hrstka zelené petrželky
sádlo na vymazání pekáče
sůl
pepř
Salát
ledový salát
filety z ančoviček s chilli
sýr grana padano

Postup

  1. Maso povaříme a nakrájíme na kostičky. Vývarem zalejeme rohlíky, přidáme maso a žloutky, které jsme zašlehaly s mlékem. Dochutíme solí, pepřem a přidáme petrželku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a dáme péct do sádlem vymazané formy na 200°C asi na 20 minut.
  2. Salát: Umytý salát si natrháme na kousky. Promícháme s pokrájenými ančovičkami a strouhaným sýrem.

reklama