Velvet řezy s překvapením

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Martin Dvořák

Velvet řezy s překvapením
Velvet řezy s překvapením

reklama

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubé mouky
prášek do pečiva
150 gcukru
vanilkový cukr
4 PLrumu
6 PLkakaa
3vejce
1hrnek mléka
4 PLoleje
150 gmásla nebo tuku na pečení
4 PLVelvet kávy
rybízová marmeláda – celá větší
Poleva:
2tabulky čokolády na vaření
2 x 400 ml zakysaná smetana
Překvapení:
ovocný rozvar
mražená lesní směs
kukuřičný škrob
čerstvé ovoce na ozdobu
cukr

Postup

  1. Těsto: Vše sypké smícháme dohromady, tekuté též, poté postupně promísíme dohromady. Nalejeme na plech – buď promastíme olejem, máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo pečícím papírem, dáme péct na 160 stupňů cca 15 minut. Hlídáme barvu a vůní. Vychladlé upečené těsto potřeme rybízovou marmeládou.
  2. Poleva: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a vmícháme k ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Touto polevou potřeme moučník a dáme vychladit.
  3. Překvapení: Mražené ovoce dáme do hrnce a necháme rozvařit, osladíme, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným s trochou vody, pořádně mícháme a necháme chvíli provařit. Dáme lehce vychladnout a zdobíme jím moučník.

reklama