Suroviny
Těsto: |
300 g | polohrubé mouky |
| prášek do pečiva |
150 g | cukru |
| vanilkový cukr |
4 PL | rumu |
6 PL | kakaa |
3 | vejce |
1 | hrnek mléka |
4 PL | oleje |
150 g | másla nebo tuku na pečení |
4 PL | Velvet kávy |
| rybízová marmeláda – celá větší |
Poleva: |
2 | tabulky čokolády na vaření |
2 x 400 ml | zakysaná smetana |
Překvapení: |
| ovocný rozvar |
| mražená lesní směs |
| kukuřičný škrob |
| čerstvé ovoce na ozdobu |
| cukr |
Postup
- Těsto: Vše sypké smícháme dohromady, tekuté též, poté postupně promísíme dohromady. Nalejeme na plech – buď promastíme olejem, máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo pečícím papírem, dáme péct na 160 stupňů cca 15 minut. Hlídáme barvu a vůní. Vychladlé upečené těsto potřeme rybízovou marmeládou.
- Poleva: Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a vmícháme k ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Touto polevou potřeme moučník a dáme vychladit.
- Překvapení: Mražené ovoce dáme do hrnce a necháme rozvařit, osladíme, zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným s trochou vody, pořádně mícháme a necháme chvíli provařit. Dáme lehce vychladnout a zdobíme jím moučník.
Související témata s článkem