Vepřová panenka, grilovaná zelenina

Někteří hosté by k hlavnímu chodu ještě uvítali hutnější přílohu – třeba brambory nebo aspoň pečivo.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jitka Smetanová

Vepřová panenka, grilovaná zelenina
Vepřová panenka, grilovaná zelenina

reklama

Suroviny

1250 gpanenky (pokojové teploty)
rozmarýn
šalvěj
1 stroužekčesnek
bazalka
olivový olej
plátek másla
cuketa
paprika
šalotka
žampiony
cherry rajčata
lilek
sůl
pepř

Postup

  1. Maso pouze osušíme, rozpůlíme, lehce osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Vložíme na rozpálenou grilovací pánev, přidáme rozmarýn, šalvěj a plátky česneku a opečeme ze všech stran asi čtyři minuty z každé strany, na konec přidáme plátek másla. Poté zabalíme do alobalu a dáme na 10 minut odpočívat v troubě vyhřáté na 100 °C.
  2. Mezitím na grilovací pánvi vymazané olivovým olejem opečeme papriku, žampiony, cherry rajčátka, cuketu, lilek, šalotku, lehce osolíme a opepříme.
  3. Grilovanou zeleninu servírujeme na talíř vymazaný pestem z bazalky, česneku a olivového oleje. Maso nakrájíme kolmo napříč na tenké plátky. Dochutíme hrubou solí a pepřem.

reklama