Vepřová panenka na bylinkách s jarním bramborovým salátkem, sosík

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Boumová

Vepřová panenka na bylinkách s jarním bramborovým salátkem, sosík
Vepřová panenka na bylinkách s jarním bramborovým salátkem, sosík

reklama

Suroviny

1 kgvepřové panenky
čerstvý rozmarýn
kousek másla
tymián
olej
sůl
Salát:
500 gbrambor
100 gzelených fazolek
svazek ředkviček
3 PLolivového oleje
2 PLvinného octa
4vejce
sůl
pepř

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme, potřeme olejem a obalíme v rozdrceném tymiánu a rozmarýnu. Necháme chvilku odležet v ledničce. Poté opečeme ze všech stran aspoň minutu. Vložíme do trouby na 200 °C cca na 20 minut, aby panenka byla šťavnatá a růžová. Po upečení zabalíme do alobalu, aby nevytekla všechna šťáva. Z výpeku uděláme sosík, který zjemníme máslem.
  2. Salát: Uvaříme brambory ve slupce, spaříme fazolky a uvaříme vejce. Nakrájíme ředkvičky. Poté, co nám vše vychladne, smícháme dohromady jako salát a uděláme zálivku.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!