Vepřová panenka na bylinkách s jarním bramborovým salátkem, sosík
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1 kg | vepřové panenky |
čerstvý rozmarýn | |
kousek másla | |
tymián | |
olej | |
sůl |
Salát: | |
---|---|
500 g | brambor |
100 g | zelených fazolek |
svazek ředkviček | |
3 PL | olivového oleje |
2 PL | vinného octa |
4 | vejce |
sůl | |
pepř |
Postup
- Vepřovou panenku očistíme, potřeme olejem a obalíme v rozdrceném tymiánu a rozmarýnu. Necháme chvilku odležet v ledničce. Poté opečeme ze všech stran aspoň minutu. Vložíme do trouby na 200 °C cca na 20 minut, aby panenka byla šťavnatá a růžová. Po upečení zabalíme do alobalu, aby nevytekla všechna šťáva. Z výpeku uděláme sosík, který zjemníme máslem.
- Salát: Uvaříme brambory ve slupce, spaříme fazolky a uvaříme vejce. Nakrájíme ředkvičky. Poté, co nám vše vychladne, smícháme dohromady jako salát a uděláme zálivku.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací