Vepřová panenka na bylinkovém másle, grilovaná zelenina a petrželové brambory

Panenka i příloha se Tomášovi prý moc povedla, hlavní chod hostům chutnal, i když vepřové bylo tento týden už potřetí.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Crha

Vepřová panenka na bylinkovém másle, grilovaná zelenina a petrželové brambory
Vepřová panenka na bylinkovém másle, grilovaná zelenina a petrželové brambory

Suroviny

vepřová panenka
olivový olej
zeleninový vývar
1/8bylinkového másla
sůl
pepř
Petrželové brambory
brambory
máslo
sekaná petrželka
Grilovaná zelenina
šalotka, nebo mladá cibulka
cherry rajčata
cuketa
baklažán
papriky – barevné
grilovací koření
olivový olej
Reklama

Postup

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na válečky (150 g na porci), lehce osolíme, opepříme, a prsty potřeme olivovým olejem. Dáme do lednice odležet na hodinu až dvě. Roztopíme pánev a na olivovém oleji vepřovou panenku orestujeme ze všech stran, až do jemné krusty, dle potřeby můžeme podlévat zeleninovým vývarem. Těsně před závěrem přidáme bylinkové máslo a necháme rozpustit, panenky v tom vyvalíme.
  2. Petrželové brambory: Použijeme menší brambůrky, které povaříme al dente. Nakonec přidáme trochu másla a prosypeme sekanou čerstvou petrželovou natí.
  3. Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájíme na stejné kusy, posypeme zlehka grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem, orestujeme na pánvi nebo v troubě.
Reklama
Reklama