Vepřová panenka na medu obalená v pepřové krustě, šťouchané brambůrky s anglickou slaninkou a jarní cibulkou

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Gut

Vepřová panenka na medu obalená v pepřové krustě, šťouchané brambůrky s anglickou slaninkou a jarní cibulkou
Vepřová panenka na medu obalená v pepřové krustě, šťouchané brambůrky s anglickou slaninkou a jarní cibulkou

reklama

Suroviny

vepřová panenka
3 lžícemed
sůl
pepřová krusta
1 kgbrambory
100 ganglická slanina
jarní cibulka

Postup

  1. Hodinu před přípravou panenku naložíme do olivového oleje se špetkou soli. Na pánev již olej nedáváme, ale předem ji rozpálíme a maso pak zprudka opečeme ze všech stran. Až panenka zhnědne, přidáme med a krustu. Maso dáme na minutku do mikrovlnné trouby, kde dojde, a uděláme redukci z medu a pepře. Panenku rozpůlíme a položíme přes sebe na připravenou šťávu na talíři.
  2. Uvaříme brambory, a když jsou měkké, osmažíme cibulku a slaninu. Přidáme do brambor, které rozšťoucháme na kousky – ne na kaši! Jemně osolíme a opepříme dle chuti, při servírování posypeme jarní cibulkou.

reklama