Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty v bylinkové krustě, batátovo-bramborové pyré
Doba přípravy: do 2 hodin

Suroviny
1 kg | vepřové panenky |
sušená rajčata | |
grilovací koření | |
panko strouhanka | |
petržel | |
tymián | |
bazalka | |
máslo | |
sůl | |
pepř |
Batátovo-bramborové pyré: | |
---|---|
1 kg | batátů |
500 g | brambor |
kousek másla | |
mléko dle potřeby | |
sůl |
Postup
- Vepřovou panenku rozdělíme na špalíčky po 200 g. Prstem uděláme díru do panenky a vložíme sušená rajčata, poté okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Opečeme zprudka ze všech stran. Panko strouhanku smícháme s bylinkami, opečenou panenku namočíme do rozpuštěného másla a obalíme v bylinkové krustě.
- Batátovo-bramborové pyré: Brambory a batáty oloupeme a nakrájíme, vaříme dohromady v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, rozmixujeme spolu s kouskem másla a trochou mléka.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací