Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty v bylinkové krustě, batátovo-bramborové pyré

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Pavel Miko

Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty v bylinkové krustě, batátovo-bramborové pyré
Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty v bylinkové krustě, batátovo-bramborové pyré

reklama

Suroviny

1 kgvepřové panenky
sušená rajčata
grilovací koření
panko strouhanka
petržel
tymián
bazalka
máslo
sůl
pepř
Batátovo-bramborové pyré:
1 kgbatátů
500 gbrambor
kousek másla
mléko dle potřeby
sůl

Postup

  1. Vepřovou panenku rozdělíme na špalíčky po 200 g. Prstem uděláme díru do panenky a vložíme sušená rajčata, poté okořeníme solí, pepřem a grilovacím kořením. Opečeme zprudka ze všech stran. Panko strouhanku smícháme s bylinkami, opečenou panenku namočíme do rozpuštěného másla a obalíme v bylinkové krustě.
  2. Batátovo-bramborové pyré: Brambory a batáty oloupeme a nakrájíme, vaříme dohromady v osolené vodě doměkka. Poté slijeme, rozmixujeme spolu s kouskem másla a trochou mléka.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!