Zálivka
Head
- slanina (30-40 dkg - volitelné ) 0.03 kg
Salát
- polníček
- rajče
Head
Postup přípravy
- Připravíme si bramborovou kaši, do hotové kaše zamícháme cca 3 lžíce sýru, 2 žloutky a dochutíme. Mezitím vykrojíme nožičky ze žampionů – ty si ale uschovejte na později. Kaši dáme do zdobicího pytlíku a naplníme jím připravené žampiony, dáme na pečicí papír a pečeme na 180 ˚C. Maso opepříme, osolíme a zabalíme do slaniny či prosciutta. Pozor, nesolit.
- Cibulku necháme zesklovatět, přidáme pokrájené nožičky žampionů, opečeme, trochu dusíme, dále přidáme sůl, pepř, tymián, dle chuti víno. Necháme ho vyvařit, přidáme lžičku hořčice. Rozmixujeme, dochutíme a přidáme smetanu. Maso zprudka opečeme ze všech stran a dáme do vyhřáté trouby na 180 ˚C dodělat na cca 5–8 minut. Hotové maso necháme ještě 10 minut odpočívat na teplém místě, případně na nahřátém talíři. Podáváme se salátem.